Thailand! och lite malaysia

Ja nu var det ett tag sen man hade overkommliga priser pa internett eller ens tid att blogga, men nu blir det ett nytt forsok

Vi tar det fran borjan. Vi tog oss ifran luang prabang med en nattbuss, det var borjan pa den stora resan.
En dag vantan pa bussen, jag och calle at en vattenbuffel (burgare). natten var som alla andra pa en buss, lite somn ibland, toastopp langs vagen (det var liten nyhet) och ett stort ovader med stora blixtar som var och varannan sekund lyste upp himmelen runt bergen och over oss.
En tidig morgon tillbaka i Vien Tiang (Huvudstaden i Laos) dar vi efter lite frukost och datorcheck tog oss med tuktuk till "the friendship bridge" som gransen till thailand sa fint heter. Vi fick hora att natttaget till bangkok var fullt sa vi kunde i kopa biljetter i laos, men over gransen akte vi till tagstationen och fick sovplatser for natten. Dagen fordrev vi i gransstaden som jag inte har en aning om avd den heter, jag skulle fuska om jag kollade upp det pa google. OK jag glomde!

Bangkok tidig morgon, lin och hanna drar till ostkusten och vi andra drar till sodra spetsen. Vi far tagbiljetter och minibuss och bat bokat sammtidigt och det avgar vid 5. en dag att fordriva i krigszonen!
Jag o calle pa aventyr, gick at fel hall, allt e stangt och ingen ar pa gatan, mer spannade an sa behovde vi inte, vi vande och gick tillbaka. Traffade en tysk pa vagen som tog oss med till en marknad eller mer ett stort shoppingcenter, sa vi fick se lite av bangkok aven fast det enligt alla i sverige ar en fet krigszon som man ska undvika till max. Lite overdrivet.

Nattaget gick och vi vaknade i sodra provinserna och hamnade tillslut i staden trang dar vi hade nagra timmar igen att fordigva innan bussen tog oss till baten som tog oss till KOH LIPE. low seasson pa koh lipe innebar att det mesta ar stangt och det knappt ar nagot folk dar. Det var som att komma till sin personliga strand. Vi traffade en kille pa baten som tog oss med till hans stalle. billigt boende och pa kvallen blev det fotbollsmatch med localsen.
De dagar vi hade pa lipe var helt otroliga, det blir inte mer semester an sa. Jag calle och Lisette gjorde 2 dyk.
Pa ett av dom var calle ganska nara pa att bli biten av en barracuda som plotsligt dok upp bakom oss och var en meter ifran calle nar var divemaster fick tag i honom. Vi tog oss snabbt darifran och det som var laskigast var att se paniken i dykinstruktorens ogon... Annars va det fina dyk.

Vi fick 15 dagar i thailand nar vi reste in fran laos, dock behovde vi 21. Sa vi far ta till det gammla hedliga knepet av en Visa Run. Ta sig ut ur landet for att sen komma in igen for att fa 15 nya dagar. Vi tog lyxvarianten och tog en speedboat till malaysia. En o utanfor kusten som heter langkawi. har kan man sola och bada och vi hann aven med att aka parasailing (mamma, det ar typ fallskarm efter bat) Den har on e inte som lipe dar det fanns stigar fran sida till sida. Har har man vagar, bilar och stader.

Nu ska jag dock ga o sova, imorgon blir det vall att bada lite, sola lite, ta det lugnt och ata pa resturagn. sa har jag haft det ett tag och nu har jag planerat att ha det sa i 2 veckor till!

Sebastian

Kommentarer
Postat av: Anne

Ingen kommentar till er utflykt på gatorna i Bangkok.

Om du stannar på Langkawi så hyr en moped och åk till berget "Mount Mat Cincang" och ta linbanan upp till toppen. Finns även fina vattenfall,Seven Wells Waterfall, med väldigt många trappsteg. Detta är på öns västra del.

Ha det skönt resten av resan så ses vi när du kommer hem (jättenyfiken på alla foton).

Kram Moster Anne

2010-05-23 @ 19:51:14
Postat av: Helene Brandtberg

Hej Sebbe!

Håller med Anne, vill inte tänka på att ni har varit och snart ska till Bangkok igen (var rädda om er). Om dykinstuktören hade panik i ögonen när Barracudan var nära, hur såg då Calle ut? Jag vet faktiskt vad parasailing är för något. Ha det nu så skönt som du skriver om de sista två veckorna på ert äventyr. Hur kommer ni hem från Arlanda?

En undring till , Jag läste på Lissets blogg att hon blivit av med mobil och mp3. Hur har du klarat dej från stölder?

Ha det bra och hälsa alla. Vi ses snart.

Kramar mamma

2010-05-23 @ 22:47:05
Postat av: A

Låter helt fantastiskt. Ni är skapligt hardcore som vandrar genom en frikkin´ krigszon och vågar lita på en tysk.



Och barracudas är grymma. Avundsjuk på er som sett en. Jeppe såg en när vi var ute, men inte jag :´( Tydligen ska de vara snabba på att hugga mot fingrar pga folk som matat dom (där vi var iaf) Sett nåra hajar?



Nuff Respect!

2010-05-27 @ 12:45:59
Postat av: Belllllla

hehehe barracuda

2010-05-28 @ 21:27:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0