Thailand! och lite malaysia

Ja nu var det ett tag sen man hade overkommliga priser pa internett eller ens tid att blogga, men nu blir det ett nytt forsok

Vi tar det fran borjan. Vi tog oss ifran luang prabang med en nattbuss, det var borjan pa den stora resan.
En dag vantan pa bussen, jag och calle at en vattenbuffel (burgare). natten var som alla andra pa en buss, lite somn ibland, toastopp langs vagen (det var liten nyhet) och ett stort ovader med stora blixtar som var och varannan sekund lyste upp himmelen runt bergen och over oss.
En tidig morgon tillbaka i Vien Tiang (Huvudstaden i Laos) dar vi efter lite frukost och datorcheck tog oss med tuktuk till "the friendship bridge" som gransen till thailand sa fint heter. Vi fick hora att natttaget till bangkok var fullt sa vi kunde i kopa biljetter i laos, men over gransen akte vi till tagstationen och fick sovplatser for natten. Dagen fordrev vi i gransstaden som jag inte har en aning om avd den heter, jag skulle fuska om jag kollade upp det pa google. OK jag glomde!

Bangkok tidig morgon, lin och hanna drar till ostkusten och vi andra drar till sodra spetsen. Vi far tagbiljetter och minibuss och bat bokat sammtidigt och det avgar vid 5. en dag att fordriva i krigszonen!
Jag o calle pa aventyr, gick at fel hall, allt e stangt och ingen ar pa gatan, mer spannade an sa behovde vi inte, vi vande och gick tillbaka. Traffade en tysk pa vagen som tog oss med till en marknad eller mer ett stort shoppingcenter, sa vi fick se lite av bangkok aven fast det enligt alla i sverige ar en fet krigszon som man ska undvika till max. Lite overdrivet.

Nattaget gick och vi vaknade i sodra provinserna och hamnade tillslut i staden trang dar vi hade nagra timmar igen att fordigva innan bussen tog oss till baten som tog oss till KOH LIPE. low seasson pa koh lipe innebar att det mesta ar stangt och det knappt ar nagot folk dar. Det var som att komma till sin personliga strand. Vi traffade en kille pa baten som tog oss med till hans stalle. billigt boende och pa kvallen blev det fotbollsmatch med localsen.
De dagar vi hade pa lipe var helt otroliga, det blir inte mer semester an sa. Jag calle och Lisette gjorde 2 dyk.
Pa ett av dom var calle ganska nara pa att bli biten av en barracuda som plotsligt dok upp bakom oss och var en meter ifran calle nar var divemaster fick tag i honom. Vi tog oss snabbt darifran och det som var laskigast var att se paniken i dykinstruktorens ogon... Annars va det fina dyk.

Vi fick 15 dagar i thailand nar vi reste in fran laos, dock behovde vi 21. Sa vi far ta till det gammla hedliga knepet av en Visa Run. Ta sig ut ur landet for att sen komma in igen for att fa 15 nya dagar. Vi tog lyxvarianten och tog en speedboat till malaysia. En o utanfor kusten som heter langkawi. har kan man sola och bada och vi hann aven med att aka parasailing (mamma, det ar typ fallskarm efter bat) Den har on e inte som lipe dar det fanns stigar fran sida till sida. Har har man vagar, bilar och stader.

Nu ska jag dock ga o sova, imorgon blir det vall att bada lite, sola lite, ta det lugnt och ata pa resturagn. sa har jag haft det ett tag och nu har jag planerat att ha det sa i 2 veckor till!

Sebastian

Tubing

Vi drog oss vidare ifran huvudstaden upp till vang vieng dar den omtalade tubingen borde finnas...

Tubing: flera hundra backpackers pa traktordack som glider ner for en del av en flod, kantad av barer med hinkar av dricka. Dom kastar ut linor till folket for att kunna dra sig in till barerna och dansa eller vad man nu skulle kunna gora i det tillstandet. Dom har linbanor som leder ut i vattnet och stora gungor, elelr mer trapetser som man kan klattra upp och anvanda. Sakerhet ar ett ord som inte riktigt finns i laos.

Ja vi borjade med en lugn kvall innan vi dagen efter gav oss ut pa vara dack. free shots ar en ganska vanlig skyllt men jag holl mig mest till lianerna.
och bara for att jag gillar att gora mamma orolig kan jag saga att, ja saklart skadade jag mig, nar lyckas jag inte gora det? men jag dunkade i bottnen, saklart var det inte tillrackligt djupt dar man landade och en gang blev det lite for mycket fart och lite for lite bromsstracka. men nu ar min hal nastan normal storlek igen sa inga problem dar inte.
vi traffade folk med djupa sar pa benen och groteska sarskorpor, en kille som gjorde magplask och hostade blod nagon timme, men annars sa ar det ganska sakert... Det ar ett valdigt roligt satt att fordriva dagen och pa kvallen fortsatte man bara pa land.

Men mamma... vi har akt darifran nu ;)

efter 6h i en minibuss har vi tagit oss otroliga 20 mil, det var saklart inga problem med bussen eller med vagen, bara det att det ar dom tiderna som galler har i laos, nu ar vi iallafall i en stad som heter... loangprabang eller natt (lin forsokte beratta vad de hette, nagot liknande allafall) imorgon kanske vi hittar pa nagon utflykt eller liknande. annars kommer jag mest sitta ner, ata, ligga ner ett tag kanske, ata lite till, dricka nagon cola eller liknande. Hanna ar sjuk, ola mar inte bra, lin har problem med orat sitt och calle ar som vanligt bara seg... Men imorgon far dom ma battre da ska alla vara pa topp...

Ja hade vall inte sa mycket att skriva igentligen, borjar lite smatt fa panik over tiden som ar kvar. inte ens... jo 3 veckor och nagra fa dagar... och om nagra dagar ar det bara 3 veckor kvar sen annu mindre!!! 

Men jag lever och mar bra!

◊Sebastian 

Moped pa bali

Nar vi kom tillbaka fran var lilla tripp till gili oarna sa checkade vi in pa hotelet vi bodde pa for ca en vecka sen i padang, sov en natt och sen hyrde vi 4 mopeder for en lite utflykt. 4 dagar senare var vi alla oskadda tillbaka igen utan att en enda gang blivit stoppade av polisen eller blivit pakorda eller ramlat eller nagot av det andra vi hort sa mycket om.
Dag 1 drog vi oss oster ut genom ett underbart landskap med smavagar runt bergen och stora risodlingar pa slutningarna, vi hamnade i amed (tror jag) och dar blev det lite bad pa den svarta stranden innan vi utmattade gick och lade oss valdigt mycket tidigare an vi gjort pa lange.
Dag 2 drog vi oss at fel hall mot resplanen for att komma till ett vrak som lag pa grunt vatten, efter snorkling dar sa korde vi langs kusten till lovina beach langst norr ut pa bali, typ i mitten. vi fick lite regn pa oss men det var ingenting mot vad som skulle komma...
Dag 3 borjade med en fin battur ut till delfiner utanfor kusten och det var en hel massa delfiner kan jag lova. Vi satt i sma minibatar (2st) som matte nagra meter langa och under en halvmeter breda. Vi sag ett regnmoln dra in norrifran sa efter frukosten satte vi oss direkt och akte vidare. Vi han inte sa langt innan det borjade smaregna. sen sag hanna ett fruktstand vid vagkanten, da var vi hogt upp i bergen, vi stannade for frukt och det var tur det. regnet slog ner och jag tror det hade varit enklare att ta sig upp for de slingriga vagarna pa snoskoter ett tag dar. Men tanten i standet gav oss stolar att sitta pa och vi holl oss ganska torra. Nar vi val gav oss ivag var det riktigt kyligt i luften, vi fick senare veta att vagen gar pa over 1700 meter och det kandes verkligen. efter en smarre felkorning var vi pa ratt vag igen och mt. batur var nasta mal, vid den tiden satt alla och skakade. jag hade inte gissat pa att ja skulle frysa mest pa resan pa bali. inte efter man akt igenom sibirien i borjan av mars. Vi hittade fram sma smangingom och baddade ner oss under nagra varma filtar.
Dag 4 bar det av nerforr. pa morgonen var jag uppe tidigt, dock hade vi inte riktigt tid att ga upp pa vulkanen. Men jag stod vid sjon mellan tva stora vulkaner och sag soluppgangen over sjon. Idag skulle vi tillbaka till padangbai, men forst stod Ubut pa schemat. vagen idag var nerforr hela vagen, behovde knappt gasa. ubut stannade vi inte sa lange i dock, det var en mysig liten stad. vi kom som sagt hem oskadda och nu var det vara sissta natten pa bali kvar.

Planet ifran bali var inte nagot utover det vanliga, men det basta var att vi landade runt midnatt i Kuala Lumpur och aterigen hade vi nagra timmar att doda, denna gang var det bara 16, sa inte lika illa som forra gangen. Jag passade pa att ringa hem och prata lite med mamma. jag tyckte det va sa kul att jag kopte ett telefonkort till for att prata lite med farmor och farfar med. sen var jag pa bra humor hela natten. kom isang runt 3 tiden, men kl halv 5 vacktes vi av en vakt som sa att vi sov pa fel stalle, typ mitt for en incheckningsdisk. De andra flyttade sig men jag satte mig utomhus och susselsatte mig. Laste lite, at lite, sydde tillochmed...

Nu ar vi i laos, Huvudstadens centrum, kanns knapt som en forort, men jag gillar det som tusan. Allt kanns sa lungt och stilla. Vi ser Thailand fran balkongen!.
Idag traffade vi Simon fran transsibiriska och snart ska vi ivag och spela bowling med honom. Jag hoppas mitt intensiva Wii spelande innan resan hjalper

Puss pa er

◊Sebastian


RSS 2.0